Tygr indočínský

- Druhá nejhojnější rasa tygra
Jiné názvy: Panthera tigris corbetti
Velikost: Samec měří okolo 2,8 m (s ocasem) a váží necelých 200 kg
Rozšíření: Jih Číny, Vietnam, Východ Barmy, Kambodža. Laos
Vzhled: Syté zbarvení, černé, husté pruhování, bílé zbarvení břicha nízko nad boky.
Ochrana: Ochrana je velmi problematická. Na thajských trzích se stále objevují kůže tygrů. Odborníci jen těžko získávají povolení k jeho výzkumu, proto o této rase víme tolik málo. Je odhadováno, že v přírodě žije okolo 1500 tygrů indočínských