Tygr indický

Jiné názvy: panthera tigris tigris, tygr bengálský
Velikost: Samci měří do 3m s ocasem, samice do 2,5m. Největší samci dosahují hmotnosti přes 300kg.
Rozšíření: Indie, západ Pákistánu, Nepál ( krom Himaláje) Bhútán, Bangladéš a západ Barmy
Vzhled: Barva je od hnědooranžové po plavou s příčnými ne příliš hustými pruhy. Platí, že čím výše tygr žije, tím má světlejší a delší srst. U tygra indického se vyskytuje bílá forma. Bílý tygr není samostatná rasa jde stále o tygra indického.
Ochrana: Od roku 1928 kdy byl počet odhadován na 43 000 těchto tygrů začalo masové vybíjení. Jediný Maharádža z Rádžistánu ulovil za svůj život téměř 3000 tygrů. Na začátku 70. let vznikl plán na záchranu "Tygr". Pak se konečně počet těchto krásných šelem zvýšil. Nyní je to nejhojnější rasa tygra v přírodě žije přes 3000 tygrů.
V zoo ČR tygra indického mají:
Bílý tygr indický - http://www.zooliberec.cz/

Návštěvní kniha

Vytvořeno 01.10.2009 20:18:52 | Poslední změna 29.06.2016 08:29:17
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
Jméno / odeslat anonymně:
E-mail:
Opište prosím kontrolní kód "3264":
 
toho bych chtěl jako mazlíčka smileysmiley
smileysmiley
jeziz
smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley[03][03][03][03]
HEZKÉsmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley[01][01][01][01][01][01][01][01][01][01][01][11][11][11][11][11][11][11][11][11][10][10][10][10][10][10][10][10][10][10][10]